Aart Jan Spoon | VVD Voorne aan Zee

Aart Jan Spoon

Ik ben Aart Jan Spoon, 56 jaar en al behoorlijk lang actief in de Hellevoetse politiek. Altijd voor de VVD, eerst als raadslid/fractievoorzitter en sinds 2018 als wethouder. Zowel de raad als het wethouder zijn heb ik altijd met heel veel plezier gedaan. Je kan echt wat betekenen voor je inwoners.


Ik woon al mijn hele leven in Nieuwenhoorn, waar ik een akkerbouwbedrijf heb. Hier ben ik mee opgegroeid en ik zei altijd ik zou nooit anders willen. Ook niet toen men vroeg om wethouder te worden. Tot 2018 die vraag weer kwam en ik dacht het is nu of nooit. Het werd dus nu. Tot op de dag van vandaag geen moment spijt gehad. Het was wel een hele omschakeling. Eerst was de boerderij m’n werk en de politiek m’n hobby en nu is het eigenlijk andersom.


In mijn spaarzame vrije tijd als wethouder ben ik nog veel op het bedrijf en probeer ik zodoende de binding te houden. En uiteraard is er weinig mooier dan op een mooie zomer ochtend de zon in de Hellevoetse polder op te zien komen.


Het wethouderschap vergt weer heel wat anders van je. Het is niet te vergelijken maar het is echt leuk en het geeft veel voldoening om te zien dat je dingen voor elkaar kunt krijgen door er als wethouder keihard aan te werken. Een belangrijk voorbeeld vind ik Kickersbloem 3, bij mijn aantreden in 2018 een “kale vlakte” en nu volop in ontwikkeling en nagenoeg uitverkocht. Uiteraard doe je dat niet alleen maar met een team, maar dat maakt mij niet minder trots.


Bij de verkiezingen van 2022 ben ik de lijsttrekker voor de VVD Voorne aan Zee. Weer een nieuwe uitdaging om met een mooie enthousiaste club mensen, afkomstig uit al onze steden en dorpen, een fantastische campagne te voeren. En of ik nou met de trekkker in de polder rijd of met de fiets naar het gemeentehuis u kan mij altijd aanspreken. En doe dat alstublieft ook. Het zal mij niet altijd uitkomen, maar dan kom ik daar zeker op terug.

VVD de grootste in Voorne aan Zee.

Ons
team in Voorne aan Zee