Niels-Braal-bij-het-voormalig-politiebureau-in-brielle-welke-wordt-getransformeerd-in-jongerenwoningen

Lokale VVD past landelijk verkiezingsprogramma aan.

Datum

Politieke partijen zijn druk bezig geweest met het schrijven van hun verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van 22 november. Bij de VVD is dit gebeurd met grote input vanuit de leden. Door het indienden van amendementen heeft het netwerk van VVD Voorne aan Zee twee aanpassingen voor elkaar gekregen.


Huurhuizen kopen

In het conceptprogramma stond dat huurders van sociale huurwoningen het recht krijgen op het kopen van hun woning. Dit is om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen een eigen woning kunnen kopen en vermogen kunnen opbouwen als ze dat willen. Iets waar wij in Voorne aan Zee volledig achter staan.

Het netwerk uit Voorne aan Zee geeft aan dat het kooprecht nooit ten koste mag gaan van huishoudens met een laag- en middeninkomen voor wie de sociale huurwoningen juist bedoeld zijn. Het aantal sociale huurwoningen mag niet krimpen door de verkoopregeling. Er moeten juist meer huurwoningen bijkomen. Hier zijn ze het landelijk helemaal mee eens. Daarom is voorwaarde overgenomen dat het geld wat vrijkomt uit de verkoop van huurwoningen gebruikt moet worden voor het realiseren van nieuwe huurwoningen.

Meer bouwen voor kleine huishoudens
Het tweede amendement verwoordde dat er meer woningen gebouwd moeten worden voor één- en tweepersoonshuishoudens. Door de verandering in de bevolkingssamenstelling komen er steeds meer kleine huishoudens bij en loopt dit aantal op tot meer dan 6 miljoen. Om op tijd in te spelen op deze trend moet er nu worden ingezet op de bouw van meer woningen voor kleine huishoudens. Deze bouw maakt het mogelijk dat senioren kunnen doorstromen, maar zeker ook dat starters hun eerste woning kunnen kopen. ‘Deze woningen zijn door hun grootte betaalbaarder, en dus heel hard nodig’ aldus raadslid Niels Braal. Het betoog werd landelijk volledig gesteund en als extra punt toegevoegd aan het verkiezingsprogramma van de landelijke VVD.

Beide landelijke onderwerpen zijn van grote invloed op onze regio. Een lokale partij, die ook landelijk actief is, brengt dus voordelen met zich mee. Niet alleen is er invloed op het verkiezingsprogramma maar ook kunnen er lijntjes gelegd worden met de provincie of landelijke politici om lokale onderwerpen op de agenda te krijgen. In Voorne aan Zee zijn wij blij met de aanpassingen want wonen blijft een heel belangrijk onderwerp binnen onze gemeente.

meer
nieuws