Foto Kerkstraat Hellevoetsluis

Sex, drugs and Rock & Roll

Datum

De wat oudere lezers zullen bij de titel van deze column ongetwijfeld denken aan Ian Dury die met dit nummer in 1977 een hit had. Over sex zal ik het hier maar even niet hebben, maar de drugs hebben de afgelopen weken wel een behoorlijke ‘roll’ gespeeld. De coffeeshop aan de Kerkstraat blijft gelukkig voorlopig in elk geval nog open. De komende maanden zal blijken of de Kerk(straat) in het midden wordt gelaten of dat het toch ‘voor het zingen de Kerk(straat) uitgaan is. Aangezien ikzelf nooit voor het zingen de Kerk(straat) uitga, hoop ik vooral op het eerste.

In elk geval is het nu Summer in the city. The Lovin Spoonfull zongen het al in de sixties. En dat betekent voor de Hellevoetse raad het zomerreces. Even geen fusiecommissie en raadsvergaderingen. De agenda voor de raad wordt overigens wel steeds korter naarmate de fusiedatum van 1 januari 2023 dichterbij komt. Steeds meer zaken zullen door de nieuwe raad worden geregeld, maar worden nu al voorbereid door de fusiecommissie zoals de nieuwe regelgeving, de huisvesting van ambtenaren en bestuur, de visie op het nieuwe grondgebied en de financiële start van Voorne aan Zee. Daar is onderling vertrouwen voor nodig en dat moet groeien. Een zwaluw maakt namelijk nog geen zomer; daar zijn er minstens drie voor nodig.

De nieuwe gemeente zal natuurlijk ook hard moeten werken aan haar eigen identiteit, want de kop ‘Zomer in Zeeland’ een hit van het duo Saskia en Serge, had ook niet misstaan. Veel toeristen associëren ons mooie eiland namelijk met Zeeland. Overigens is daar natuurlijk op zich niets mis mee.

Dit is ook de zomer van de boerenprotesten en de stikstof. Onze raad heeft – op D66 na – een tweetal moties aangenomen waarbij de Provincie is opgeroepen om toch vooral samen met de boeren en niet over hen heen tot een oplossing te komen van dit verstikkende probleem. En laten we dit onderwerp toch vooral niet laten kapen door complotdenkers, anti democratische krachten en relschoppers. Daar is dit probleem, maar zeker de oplossing ervan, veel te belangrijk voor.

Hopelijk wordt het dan toch nog een mooie ‘Summer of love’, zoals die in 1969 met veel love, peace and happiness en een geslaagd VestingPop en Vestingdagen, zodat we ook nog even lekker kunnen rock and rollen.

Dick Bosgieter
Fractievoorzitter VVD Hellevoetsluis

meer
nieuws