IMG_2317-768x384 (1)

Andre Schoon: “Pas goed op elkaar en blijf gezond!”

Datum

Met verbazing en een gevoel van onwerkelijkheid volg ik de laatste updates van het Corona-virus en denk ik alleen maar aan de invloed die dit heeft op eenieder. Ik zie dat het kansen biedt voor mooie initiatieven, creativiteit en omdenken, en hoop dat we met elkaar kunnen blijven relativeren. Tegelijkertijd zijn er zorgen en vragen we ons af wat deze uitzonderlijke periode voor gevolgen zal hebben.

Wat betekent dit voor mijn werkzaamheden als wethouder in het College, de samenwerking met de Brielse raad en de communicatie met onze ambtenaren?

Ik heb met mijn collega’s regelmatig contact, maar er zit natuurlijk een scherm tussen. Het is even wennen, maar het verbaast mij hoe snel iedereen is overgeschakeld naar online werken. Ik ben nu ongeveer twee weken vanuit huis aan het werk en het digitale vergaderen begint al bijna gewoon te worden. Iedere dinsdag heb ik een collegevergadering via Microsoft Teams en het contact met mijn collega-wethouders verloopt via Zoom. Met mijn kinderen heb ik contact via FaceTime; op de verjaardag van mijn jongste zoon heb ik samen met mijn vrouw en kinderen virtueel geborreld. Ondanks het wennen aan de digitale interacties tussen collega’s, familie en vrienden in deze vreemde tijd, is het contact ook waardevol en leuk.

Nu we weten dat we nog langer binnen zullen moeten blijven, heb ik het af en toe even moeilijk. Ik vind het juist belangrijk om mensen te spreken en te ontmoeten en haal voldoening uit samenwerken. Ik wil dan ook via deze weg alle inwoners van de gemeente Brielle bedanken die klaar staan voor een ander. Het is mooi om te zien welke initiatieven worden ondernomen. Houd dit vol en denk een beetje aan elkaar! Pak de telefoon en bel iemand die alleen zit of probeer iets nieuws uit, zoals een online-training, een goed boek lezen of ga aan de slag met een hobby die je altijd al wilde oppakken. Ik wens iedereen succes, maar ook veel plezier en ontspanning toe in deze tijd en kijk met verlangen uit naar ‘gewoon’ op mijn fiets naar het stadskantoor te gaan om jullie weer te ontmoeten.

Pas goed op elkaar en blijf gezond!

André Schoon

meer
nieuws