Schermafbeelding-2020-05-26-om-20.42.40-768x384

Arie van Gorsel neemt afscheid van de Brielse raad

Datum

De gemeenteraad van Brielle heeft afgelopen dinsdag 26 mei afscheid genomen van VVD-fractievoorzitter en -raadslid Arie van Gorsel.

Na 15 jaar actief te zijn geweest in de lokale politiek, vindt Arie van Gorsel het mooi geweest. “Ik heb me heel lang met veel plezier in mogen zetten voor onze Brielse samenleving. Ik kijk daar met een heel tevreden gevoel op terug. Maar nu ik 70 ben geworden, vind ik het ook goed dat anderen de kans krijgen om het raadslidmaatschap te vervullen”, aldus de VVD’er. Het doet hem daarom goed om te zien dat hij met Elles Thiel een goede opvolger heeft gekregen. 

Van de vele jaren dat Van Gorsel actief was in de politiek, was hij voor het overgrote deel lid van de gemeenteraad van Brielle. De laatste 6 jaar was hij als fractievoorzitter het gezicht van de VVD in de raad. 

De fractieleden van de VVD noemen hem ‘een bevlogen en authentiek raadslid met een grote dossierkennis op tal van onderwerpen’. VVD-raadslid Frans-Joost Heijboer: “Arie was iemand die zijn taak als raadslid zeer serieus nam, maar ook in staat was om het debat met humor te relativeren en daarnaast ook makkelijk terug kon vallen op zijn ervaring uit zowel zijn politieke als maatschappelijke loopbaan.”

De taken van Arie van Gorsel als fractievoorzitter van de VVD Brielle worden overgenomen door Frans-Joost Heijboer. Met het afscheid van Van Gorsel schuift Elles Thiel door als raadslid, zij was al enkele jaren actief als commissielid voor de VVD.

meer
nieuws