MKB-vriendelijkste-gemeente

Brielle MKB-vriendelijkste gemeente van Zuid-Holland

Datum

Brielle is volgens ondernemers de MKB-Vriendelijkste gemeente van Zuid-Holland. Burgemeester Gregor Rensen kreeg vandaag de prijs uit handen van voorzitter Pieter van Klaveren van MKB-Nederland Rotterdam Rijnmond.

Brielle, dat in 2013 nog onderaan bungelde, neemt de koppositie over van Hellevoetsluis, dat twee jaar geleden de titel in de wacht sleepte. De tweede plek gaat naar Leiden, de derde naar Barendrecht.
“Brielle geeft bedrijven de ruimte om te ondernemen’’, zegt de Rotterdamse voorzitter Van Klaveren.

Ondernemers in Brielle zetten hun gemeente op de eerste plek als het gaat om de terreinen communicatie en beleid en lasten. Als het gaat om tevredenheid over de dienstverlening gaat de eer van de beste in Zuid-Holland naar Capelle aan den IJssel. Rotterdam heeft in Zuid-Holland het beste imago bij ondernemers buiten de eigen gemeente.

Op alle bevraagde aspecten van dienstverlening krijgt Brielle een hele dikke voldoende van ondernemers. De gemeente is digitaal en telefonisch goed bereikbaar, de dienstverlening is deskundig en er is begrip voor ondernemers. Ondernemers zijn ook redelijk tevreden over kansen op aanbesteden en de snelheid van betalen. Bij veel andere gemeenten zijn dit juist verbeterpunten. ,,Economie en werkgelegenheid gaan hand in hand. Als het binnen een gemeente/regio economisch goed gaat zorgt dit voor werkgelegenheid en welvaart’’, aldus Van Klaveren.

(Bron: Algemeen Dagblad).

meer
nieuws