De Boer Op

De boer op … met paprika’s!

Datum

Namens de VVD Statenfractie en VVD Voorne nodig ik u van harte uit voor een werkbezoek aan Bos biologische kwekerij (Princeweg 2c, 3237 LN Vierpolders) van tomaten en paprika’s. Op  vrijdag 22 februari a.s. brengen we een bezoek aan de kassen waar tomaten en paprika’s biologisch onder glas worden geteeld. De bijeenkomst vindt plaats  van 15:00 tot 17:00 uur in Vierpolders. We krijgen een presentatie over het bedrijf, gevolgd door een rondleiding. 

Aanmelden
In verband met.de catering verzoek ik u zo snel mogelijk, doch  uiterlijk vrijdag 15 januari, door te geven of u aanwezig bent via  deze link. Let op: er is een maximum aan het aantal deelnemers. Rond 18 februari ontvangen de deelnemers de laatste informatie.  

Uitdagingen voor biologische glastelers
Bos, biologisch onder glas, is een innovatief bedrijf waar tomaten en paprika’s op biologische wijze worden geteeld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van aardwarmte. Ook voor de toekomst staan grote uitdagingen op het spel, o.a. op het gebied van een gezamenlijke houtstookinstallatie met de CO2 voorziening. Een andere uitdaging is de concurrentie positie t.o.v. buitenlandse collega’s. Tijdens het werkbezoek wordt ingegaan op waar en hoe deze uitdagingen raken aan de politiek.   

#Deboerop
De land- en tuinbouw is een belangrijke economische sector voor Nederland, maar staat in toenemende mate onder druk. Zowel vanwege de publieke opinie over duurzaamheid en dierenwelzijn als vanwege de winstgevendheid van de bedrijven. Deze onderwerpen staan centraal in een serie werkbezoeken met als thema de land- en tuinbouw, we gaan dus “de boer op”! Deze werkbezoeken zijn naar boeren, toeleveranciers en afnemers van de agrarische sector en vinden hoofdzakelijk plaats in Zuid-Holland. 

Uitnodiging gemist?
Kent u boeren die de uitnodiging niet hebben ontvangen? Stuur deze gerust door! En als ze voortaan op de hoogte willen worden gehouden, kunnen ze zich aanmelden via  rml.nelisse@statenzh.nl. Verhinderd, maar toch nieuwsgierig? Op de  facebookpagina staan de foto’s en verslagen van de werkbezoeken. Door de pagina te liken, blijft u op de hoogte. Via #deboerop kunt u op Twitter de werkbezoeken volgen.  

Tot ziens op 22 februari in Vierpolders! 

Met vriendelijke groet,  
Mirjam Nelisse 

Statenlid VVD Zuid-Holland 
Woordvoerder landbouw
rml.nelisse@statenzh.nl

meer
nieuws