windmolens_vs_zonnepanelen

Duurzaamheidslening ook voor 75-plussers!

Datum

Al een aantal jaren kan gebruik worden gemaakt van de door de gemeente Westvoorne aangeboden duurzaamheidslening. Deze duurzaamheidslening is een verantwoorde lening met gunstige voorwaarden waarmee energiebesparende maatregelen gefinancierd kunnen worden. Denk hierbij aan een zuinige verwarmingsinstallatie, zonnepanelen, gevel-, dak- of vloerisolatie en HR++ glas.

Hierdoor daalt de energierekening, wordt geïnvesteerd in de waarde van de woning, het wooncomfort wordt groter en het energieverbruik neemt af. Kortom je huis wordt klaar gemaakt voor de toekomst. Dit is zeker door de enorm stijgende gasprijs een aandachtspunt.

Door inwoners is de gemeenteraad geïnformeerd dat zij te oud zijn om gebruik te kunnen maken van de duurzaamheidslening. Dit terwijl er vaak sprake is van een grote overwaarde en de wens om er warmpjes bij te zitten. Dit wordt veroorzaakt doordat als voorwaarde is gesteld dat aanvragers niet ouder zijn dan 75 jaar.

De VVD Westvoorne heeft in contact met de wethouder en de uitvoerder, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting en de vereniging Eigen Huis naar een oplossing gezocht. Uiteindelijk heeft wethouder Lies van der Pol aangegeven dat een officiële motie niet nodig was maar dat zij conform de VVD-motie zou handelen ten einde de duurzaamheidslening voor 75-plussers open te stellen. Hierdoor hoefde de motie niet tot eind oktober 2021 te wachten om in stemming te worden gebracht maar wordt de duurzaamheidslening direct beschikbaar voor 75-plussers.
De VVD Westvoorne is blij met de aanpak van wethouder Van der Pol en het feit dat er geen leeftijdsbeperking meer is op het verduurzamen van je woning.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op: www.duurzaamheidwestvoorne.nl of maak een afspraak met een energiecoach.

VVD fractie Westvoorne

meer
nieuws