Schermafbeelding-2020-04-01-om-21.22.48-768x384

Gevolgen Corona-crisis voor lokale ondernemers

Datum

Onze Brielse ondernemers worden economisch hard geraakt door de noodzakelijke maatregelen voor de bestrijding van het Corona-virus. Landelijk zijn er al maatregelen genomen en aanvullende maatregelen aangekondigd om zoveel mogelijk te voorkomen dat gezonde bedrijven omvallen.

Fractievoorzitter Arie van Gorsel: “Wij zijn van mening dat we ook lokaal, waar mogelijk, onze ondernemers in deze overmachtssituatie moeten ondersteunen. We zien hier vooral mogelijkheden met betrekking tot de gemeentelijke belastingen (zoals OZB, reclame-, precario- en toerismebelasting).”

Ondernemers hebben door de Corona-maatregelen aanzienlijk minder tot geen inkomsten. Daardoor hebben ze nu vooral problemen met liquiditeit. Het zou enorm helpen als ondernemers vanuit de gemeente uitstel krijgen van betaling van deze belastingen. In dezelfde lijn krijgen ondernemers bij de Belastingdienst uitstel van BTW en andere belastingen.

Om deze reden heeft de VVD op 17 maart 2020 de onderstaande schriftelijke vragen gesteld aan het college:

  1. Bent u het eens met de VVD fractie dat onze lokale ondernemers steun verdienen bij het opvangen van de negatieve effecten van de noodzakelijke maatregelen voor de bestrijding van het Corona-virus?
  2. De ondernemers door de maatregelen getroffen worden in hun inkomsten en er daardoor een acuut liquiditeitsprobleem ontstaat?
  3. Bent u bereid om op dit gebied enige verlichting te brengen door zoveel als mogelijk uitstel te verlenen voor de betaling van de gemeentelijke belastingen?
  4. Op welke termijn denkt u deze verlichting te kunnen geven?

Wij hopen van harte dat we, als gemeente, op deze manier onze lokale ondernemers kunnen steunen in deze moeilijke tijd”, aldus fractievoorzitter Arie van Gorsel.

meer
nieuws