Schermafbeelding-2019-11-23-om-14.18.45-768x384

In memoriam: Henny Kester-de Kievit

Datum

….. licht in het duister, wijs de weg omhoog

     uw dag breekt aan, de schaduw gaat voorbij

     in dood en leven, Heer, wees Gij nabij

Henny Kester – de Kievit

Geboren te Brielle op 23 februari 1928 – Overleden op 14 november 2019

Met grote verslagenheid hebben wij afgelopen week afscheid genomen van een zeer bijzondere VVD-persoonlijkheid. Henny Kester (91) was vele jaren het boegbeeld van de VVD in de Brielse politiek. Ook in een grote regio daarbuiten was zij een gewaardeerd politica, mede door de wijze waarop zij zich inzette voor het algemeen belang en voor mensen in het bijzonder. 

De in Brielle geboren Henny Kester werd naast haar dagelijks werk bij de Botlekbladen na enige tijd politiek actief. Vanaf 1971 was zij 23 jaar lang gemeenteraadslid in Brielle en in 1980 werd zij na de fusie met Zwartewaal en Vierpolders tevens wethouder. De eerste vrouw op deze positie. In de 14 jaar dat zij als wethouder zich voor Brielle, Vierpolders en Zwartewaal heeft ingezet, heeft zij onder andere onderwijs, sociale zaken, sport en welzijnswerk in haar portefeuille gehad. Daarnaast was zij vele jaren voorzitter van het bestuur van de VVD Brielle en ontving zij van de VVD de Thorbeckepenning als blijk van waardering voor al haar kwaliteiten en inzet voor de VVD.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

In 1994 werd Henny door de gemeente Brielle onderscheiden en werd zij benoemd tot ereburger van de stad Brielle. Hetgeen aangeeft wat voor bijzonder mens Henny was. Na haar afscheid van de politiek werd zij als vrijwilliger voorzitter van onder andere het Cultureel centrum de Goote en maakte zij zich sterk voor een theater in Brielle. Ook was zij voorzitter van wooncentrum de Ommeloop, Stichting welzijn Ouderen, Het Rode Kruis en vrienden van het Brielse Carillon.

Wij kijken met trots en bewondering terug op een vrouw die helder, duidelijk en heel sociaal was, op een lady die er altijd uitzag om door een ringetje te halen, goed verzorgd en met prachtig gekapt haar. Een prachtig mens met een grote staat van dienst voor onze stad.

Henny wij danken je voor alles wat je voor de VVD hebt gedaan, je was een voorbeeld voor ons allemaal.

Rust zacht.

VVD Brielle en VVD Voorne

 

meer
nieuws