suze-devries-768x384

In memoriam: Suze de Vries – Rietdijk

Datum

Groot is de leegte en het verdriet.

Mooi zijn de herinneringen die je achterlaat.

Suze de Vries – Rietdijk

Geboren te Rockanje op 26 maart 1946 – Overleden op 12 juni 2020

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Suze de Vries – Rietdijk. Suze was vele jaren actief als secretaris in het bestuur van de voormalige afdeling Westvoorne. Ook buiten Westvoorne was zij een gewaardeerd en warm mens, mede door de wijze waarop zij zich inzette voor de gemeenschap. 

De in Rockanje geboren en getogen Suze de Vries was na haar verhuizing naar Oostvoorne jarenlang actief als eigenaar van restaurant Parkzicht. Een plek waar veel mensen graag samenkwamen. Maar naast haar rol als ondernemer zette Suze zich op tal van andere terreinen in. Zo is zij onder andere lid geweest van de Oostvoornse Zakenliedenvereniging (later Ondernemers Platform Westvoorne) evenals secretaris van de kleuterschoolvereniging voor het bijzonder onderwijs.

Wij kennen Suze echter het meest vanuit haar rol als horeca-ondernemer en -belangenbehartiger. Jarenlang was ze lid van de afdeling Voorne Putten van Horeca Nederland en later ook van de landelijke ledenraad van Horeca Nederland. Ook gedurende een periode van 12 jaar vertegenwoordigde zij de horeca bij de Kamer van Koophandel. In 1996 kwam zij met het idee om een ondernemersvereniging voor toerisme en recreatie op te zetten, het Toeristisch Ondernemers Platform (TOP) Voorne, waar zij lange tijd secretaris van was. Ook is ze actief geweest als bestuurslid bij de plaatselijke omroep LINQ.                                                                                                                           

Wij kijken met bewondering terug op een vrouw die helder, duidelijk en heel sociaal bewogen was, op een persoon die zich altijd bijzonder hard en geheel belangeloos heeft ingezet voor zowel de recreatie- en toerismesector op Voorne als voor de VVD. Een fijne vrouw met een grote staat van dienst voor ons eiland.

Suze wij danken je voor alles wat je voor de VVD hebt gedaan.

Rust zacht.

VVD Westvoorne en VVD Voorne

meer
nieuws