Mirjam-Nelisse-3-768x384

Levendig iCafe over energie.

Datum

Op donderdag 14 januari hadden zo’n 45 deelnemers zich aangemeld voor het Politieke iCafé over energie met Mirjam Nelisse. De digitale bijeenkomst leverde een interessant gesprek op over energie in de breedste zin van het woord.

De avond was een gezamenlijk initiatief van de VVD Goeree-Overflakkee en VVD Voorne. De voorzitter van de avond, Marja Roza-De Pijper, benadrukte bij de start de uiteenlopende samenstelling van de deelnemers. Inwoners, politici, ondernemers en belanghebbenden van binnen en buiten de regio met verschillende politieke achtergronden.

De bijeenkomst begon met een introductie door VVD Statenlid Mirjam Nelisse (tevens kandidaat Tweede Kamerlid) over de Regionale Energie Strategie. Ze riep inwoners en belanghebbenden op om mee te praten over de nieuwe strategie. Voor de VVD is het belangrijk dat er draagvlak is voor de aanpak en dat de energietransitie betaalbaar blijft voor inwoners. “We hebben 30 jaar de tijd en we verwachten dat er nieuwe technieken komen die zorgen voor meer energie, goedkoper worden of minder belastend zijn voor het landschap. Laten we daarom voortvarend aan de slag gaan, maar ook niet nu gelijk alles vol zetten met windmolens of zonnepanelen”, benadrukte Mirjam. De VVD is dan ook voorstander van het gebruik van kernenergie.

Na de introductie was er ruimte voor vragen en die bleken er genoeg te zijn. Waarom kan het niet op zee? Moet er niet meer snelheid worden gemaakt met kernenergie? Hoeveel inbreuk op het landschap vinden we acceptabel? Wat zijn de mogelijkheden van geothermie of thorium? Hoe kijken we aan tegen meer import van gas en stroom? En hoe zit het met de afstemming tussen de provincies onderling, zodat niet alles op de grenzen komt te staan?

Een verslag van de bijeenkomst is vanaf volgende week te vinden op www.vvdvoorne.nl. Het volgende Politieke iCafé eind februari zal gaan over landbouw. De datum hiervoor wordt binnenkort bekend gemaakt. 

meer
nieuws