Schermafbeelding-2020-04-06-om-15.31.24-701x350

Ondernemen in crisistijd

Datum

Door de uitbraak van het Corona-virus (Covid-19) staat de wereld op zijn kop. Ook in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal zijn alle genomen maatregelen – hoewel noodzakelijk – voelbaar.

Vorige week hadden we maar al te graag met elkaar in de straten van de binnenstad van Den Briel het traditionele 1 aprilfeest gevierd. Kijkend naar het spannende schouwspel onder het genot van echte Brielse versnaperingen in onze lokale drink- en eetgelegenheden. Toch was dit helaas niet mogelijk, de straten bleven noodgedwongen leger dan normaal. Op een paar schitterende initiatieven van zowel Geuzen als Spanjaarden na, was het niet de 1 april waar we met z’n allen op gehoopt hadden.

Niet alleen onze inwoners worden door de maatregelen van het kabinet geraakt, ook onze ondernemers worden heel hard getroffen. Toch roept dit ook weer het beste in onze Brielse ondernemers naar boven. We zijn er trots op om te zien hoe ondernemers gezamenlijk toch mooie initiatieven weten te ontwikkelen in deze moeilijke en onzekere tijd.

Zo zijn Brielse horecabedrijven gestart met een thuisbreng- en afhaalservice. Winkeliers verenigen zich en hebben de gezamenlijke webshop www.BrielleShoptThuis.nl opgezet en/of bezorgen aan huis. Dit alles doen zij natuurlijk met inachtneming van de veiligheidsregels van het RIVM, zoals handen wassen en 1,5 meter afstand bewaren.

Elles Thiel: “De VVD doet haar uiterste best om ondernemers zo goed als mogelijk te ondersteunen. Daarom hebben wij het college gevraagd of zij lokaal maatregelen willen nemen ter ondersteuning van ondernemers die mogelijk in de problemen komen door de Corona-uitbraak.”

Met z’n allen moeten we door deze onwerkelijke periode heen, maar samen kunnen we het redden! Pas daarom goed op uzelf, uw naasten en op de oudere mensen om u heen en blijf gezond“, aldus Elles Thiel.

Lees hier de schriftelijke vragen aan het college: https://vvdbrielle.nl/gevolgen-corona-crisis-voor-lokale-ondernemers/

meer
nieuws