renovatie-aula-begraafplaatsen-Westvoorne-768x384

Renovatie aula begraafplaatsen Westvoorne

Datum

17 februari Westvoorne – Tijdens de Raadsvergadering van 17 februari 2021 is op initiatief van de VVD Westvoorne middels een unaniem aangenomen motie aan het College verzocht de renovatie van de aula bij de begraafplaats in Oostvoorne op te pakken en te zorgen voor audiovisuele middelen in beide aula’s in Westvoorne. De aula van de begraafplaats in Oostvoorne is zeer verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van de huidige tijd.

Zo is een toiletbezoek voor minder validen met rolstoel of rollator een uitdaging. Door de verouderde bouw is de energierekening enorm hoog. Tevens ontbreken audiovisuele middelen om een bijeenkomst via de digitale weg te kunnen volgen. Zeker in de huidige Corona tijd een zeer noodzakelijke aanvulling. Dit laatste is ook bijzonder wenselijk voor de aula in Rockanje. Al sinds 2008 wordt er over renovatie gesproken. In de vorige raadsperiode is een plan uitgewerkt. Echter, het College is toentertijd uiteindelijk niet tot realisatie overgegaan.

Desalniettemin blijft de inrichting sterk verouderd, als je de aula in komt merk je dit direct aan de geur en de bedompte uitstraling. Natuurlijk is een uitvaartplechtigheid geen feestje. Maar we willen wel op een waardige wijze afscheid kunnen nemen van een dierbare. Niets fancy of deftig maar sober en doelmatig. Daarom is de VVD blij dat deze motie unaniem is aangenomen en kijkt uit naar een spoedige realisatie.

meer
nieuws