renovatie-aula-begraafplaatsen-Westvoorne-768x384

Renovatie aula begraafplaatsen Westvoorne

Datum

De VVD Westvoorne heeft het initiatief genomen om het College middels een ingediende motie tijdens de Raadsvergadering van 17 februari 2021 te verzoeken de renovatie van de aula bij de begraafplaats in Oostvoorne op te pakken. De aula van de begraafplaats in Oostvoorne is zeer verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van de huidige tijd.

Zo is een toiletbezoek voor minder validen met rolstoel of rollator een uitdaging. Tevens zijn audiovisuele middelen om een bijeenkomst via de digitale weg te kunnen volgen niet aanwezig en een zeer noodzakelijke aanvulling. Dit laatste is ook bijzonder wenselijk voor de aula in Rockanje. In de vorige Raadsperiode is een plan uitgewerkt. Echter, het College is toentertijd niet tot realisatie overgegaan. Desalniettemin blijft de inrichting sterk verouderd, als je de aula in komt merk je dit direct aan de geur en de bedompte uitstraling.

Daarnaast is door de verouderde bouw de energierekening enorm hoog. Natuurlijk is een uitvaartplechtigheid geen feestje. Maar we willen wel op een waardige wijze afscheid kunnen nemen van een dierbare. Daarom zet de VVD Westvoorne zich in om de renovatie op korte termijn te realiseren en hoopt daarom dat de motie met meerderheid wordt aangenomen.

meer
nieuws