steekwapens

VVD verzoekt om inleveractie steekwapens

Datum

De Hellevoetse VVD fractie roept Burgemeester Junius op om aan te sluiten bij de landelijke inleveractie voor steekwapens komend najaar. De kranten staan de laatste tijd vol van steekincidenten met jongeren.

Ook in Hellevoetsluis zijn wapens op scholen gevonden. Vaak realiseren jongeren zich onvoldoende welke risico’s zij voor zichzelf én voor hun omgeving opleveren door het dragen en gebruiken van een wapen.

Van 11 oktober tot en met 17 oktober 2020 is een landelijke inleveractie gepland waarbij vooral jongeren worden aangemoedigd steekwapens anoniem in te leveren bij de politie. Deze landelijke inleveractie, in de week van de veiligheid, is een van de maatregelen uit het actieplan Wapens en Jongeren.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseert de campagne en de inleveractie. De focus ligt vooral op het inleveren van steekwapens en nepwapens, maar gemeenten kunnen ervoor kiezen ook vuurwapens aan de lokale reikwijdte toe te voegen. Logistieke zaken zoals de distributie van inlevertonnen worden op landelijk niveau verzorgd.
De Hellevoetse VVD fractie heeft de veiligheid voor haar inwoners zowel binnen als buiten op straat hoog in het vaandel staan. Een inleveractie voor steekwapens en eventueel vuurwapens kan hieraan een goede bijdrage leveren. Daarom roept de VVD fractie de burgemeester op om Hellevoetsluis voor 1 juli aanstaande aan te melden als deelnemende gemeente.

meer
nieuws