Muziek-in-de-politiek-768x384

Zit er muziek in de politiek en omgekeerd?

Datum

Dat er politiek in de muziek zit, is al jaren een feit. Protestsongs eind jaren zestig tegen de oorlog in Vietnam zoals van Boudewijn de Groot kennen de ouderen onder ons nog wel. Ook recent nog heeft Neil Young een protestsong gemaakt tegen het beleid van Donald Trump. Maar zit er wel muziek in de Hellevoetse politiek? En dan bedoel ik niet of raadsleden een instrument bespelen, maar veeleer hun politieke muzikale gevoel. Wat mij betreft wel hoor.

Onze gemeenteraad is eigenlijk net een orkest met 25 politieke musici opgedeeld in de strijkers, de blazers een enkele paukenist, een harpist etc. Dat levert meestal een harmonieus geheel op. En natuurlijk zijn er orkestleden die graag de eerste viool spelen en anderen die soms een toontje lager moeten spelen. Er klinkt ook wel eens een valse noot of te veel het oude liedje. En tot slot lopen sommigen wel eens voor de muziek uit. Iedere fractie speelt in dat orkest echter wel haar eigen muzikale rol. Tenslotte willen we allemaal het beste voor Hellevoetsluis en straks voor Voorne. Vanzelfsprekend ook de lokale VVD fractie. Wij houden van een helder en duidelijk geluid, waarbij vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid van mensen ongeacht hun geloof, ras of geslacht centraal staan. De VVD gelooft rotsvast dat iedereen van waarde is voor onze maatschappij en daaraan dan ook zijn of haar bijdrage moet kunnen leveren. Langs de kant staan is geen optie. Gewoon meedoen en je eigen geluid laten horen. En dat doet de lokale VVD ook in ons orkest.

Dat orkest speelt standaard 4 jaar samen en u zult als inwoners de ene compositie door ons orkest beter uitgevoerd vinden worden dan de andere. Eens per 4 jaar kunt u echter uw oordeel geven over onze orkestleden. Zoals het er nu naar uitziet, kan dat echter pas weer in november 2022. Maar op korte termijn kunt u dat nu wel doen voor de orkestleden van de Tweede Kamer. Vergeet dus niet te stemmen op 15, 16 of 17 maart aanstaande. Het klinkt namelijk voor geen meter als je niet hebt gestemd. En als u dan in het stemhokje staat, stem dan voor het muzikale geluid van de VVD. O ja, en koop vooral lokaal!!

Dick Bosgieter
Fractievoorzitter VVD Hellevoetsluis

meer
nieuws