Raadsleden Voorne aan Zee 2023

Team VVD Voorne aan Zee van start

Datum

Op de eerste werkdag van het nieuwe jaar is heden avond het team van VVD Voorne aan Zee officieel beëdigd tijdens de eerste Raadsvergadering van de nieuwe gemeente. Op basis van de verkiezingsuitslag mocht de VVD 6 zetels in de nieuwe Raad innemen. Vier van de zes kandidaten zijn met voorkeursstemmen gekozen. Naast Marijke van der Velden en Henk de Jong zijn Niels Braal, Elles Thiel, Monique Hamstra en Heleen Boender met voorkeursstemmen als Raadslid beëdigd.
Uiteindelijk mochten zij twee wethouders kandidaten leveren. Aart Jan Spoon, oud wethouder in Hellevoetsluis en uitgebreide kennis als jarenlange fractievoorzitter, was de eerste keus van de VVD fractie. Vervolgens is gezocht naar een tweede kandidaat waarbij de VVD fractie de sterke voorkeur had voor een persoon uit de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Gezien de korte tijd tot de nieuwe verkiezingen en de uitdagingen waar de nieuwe gemeente voor staat had de VVD fractie ook voorkeur voor een persoon met kennis en ervaring. Uiteindelijk zijn zij uitgekomen bij Igor Bal, voormalig wethouder en huidig fractievoorzitter van de VVD in Nissewaard. Igor Bal heeft toegezegd zich zo spoedig mogelijk binnen de gemeente te vestigen. Ook zal hij bij zoveel mogelijk contact momenten zoals evenementen aanwezig zijn om zo snel mogelijk de nieuwe gemeente te leren kennen en zichtbaar en benaderbaar te zijn voor alle inwoners. Als team VVD Voorne aan Zee kijken zij met plezier en vertrouwen naar de komende periode om zoveel mogelijk resultaten voor onze inwoners te kunnen bereiken!

van links naar rechts Henk de Jong, Niels Braal, Monique Hamstra, Marijke van der Velden, Elles Thiel, Heleen Boender. Onder de wethouders Aart Jan Spoon en Igor Bal.

meer
nieuws