Dick Bosgieter VVD Hellevoetsluis 75x75

Dick Bosgieter

fractievoorzitter

Mijn naam is Dick Bosgieter. Vanaf 1997 ben ik binnen de VVD actief in de Hellevoetse politiek. In eerste instantie als secretaris en voorzitter van het Bestuur, maar sinds de verkiezingen van 2014 ben ik ook actief als burgerraadslid in de raadscommissie Algemene zaken en Middelen.

In mijn werkzame leven heb ik vanaf 1980 ruime ervaring opgedaan in diverse overheidsfuncties zoals manager, jurist, lobbyist en strateeg. Mijn ervaring als ambtenaar, maar ook als ondernemer met een Juridisch Adviesbureau en als politicus stellen mij in staat het beste uit die 3 werelden te verenigen. Belangenbehartiging, conflictoplossing, bestuurlijke sensitiviteit en ondernemerschap staan daarbij centraal.

De reden dat ik juist voor de VVD politiek actief ben, is gelegen in de liberale waarden waar onze partij voor staat, namelijk vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid van mensen ongeacht hun geloof, ras of geslacht.
Ik geloof er rotsvast in dat iedereen van waarde is voor onze maatschappij en daaraan dan ook zijn of haar bijdrage moet kunnen leveren. Langs de kant staan is geen optie. Gewoon meedoen dus !

Veiligheid staat wat mij betreft hoog op de prioriteitenlijst. Onze inwoners moeten zich in Hellevoetsluis en in hun buurt, straat en achter hun voordeur veilig voelen. Maar ook de veiligheid van hun persoonlijke gegevens moet gewaarborgd zijn.

Tevens is er behoefte aan duidelijke regels en vooral aan het handhaven van die regels.

….. en overigens ben ik van mening dat de ambtelijke fusie van de 3 gemeenten op Voorne op korte termijn moet leiden tot een bestuurlijke fusie.

Voor de veiligheid van alle inwoners van Hellevoetsluis zorgen.  Gewoon Doen!