Tjerk Hazeveld VVD Hellevoetsluis

Tjerk Hazeveld

steunfractielid

Ik ben Tjerk Hazeveld en zit nu als steunfractielid in de commissie Wonen Werk en Recreatie en ben woordvoerder sportzaken. Daarnaast zet ik mij in voor een soepele en veilige verkeersafhandeling binnen Hellevoetsluis en op de ontsluitingswegen. Dit is voor mij de eerste raadsperiode waarin ik politiek actief ben. In de komende raadsperiode hoop ik als raadslid nog meer voor Hellevoetsluis en haar inwoners te kunnen betekenen.

Ik woon sinds 1990 in Hellevoetsluis en ben altijd actief geweest in het verenigingsleven. Zo ben ik onder andere betrokken geweest bij het opzetten van het jeugdzeilen bij de 3 watersportverenigingen van Hellevoetsluis en was ik bestuurslid jeugdzaken bij WVH. In 2003 werd ik gevraagd om voorzitter te worden van Scouting Hellevoetsluis, een florerende vereniging met meer dan 200 leden in een prachtig clubhuis (Fort Haerlem). Ik heb dit bijna 10 jaar gedaan. In die 10 jaar ben ik regelmatig in contact geweest met de gemeente in verband met bijvoorbeeld de grondige renovatie van Fort Haerlem maar ook doordat de gemeente genoodzaakt was om te snijden in de subsidies. Ik ben mij meer gaan oriƫnteren op de politiek en heb gekozen voor de VVD. Waarom? De VVD is een liberale partij die de vrijheid geeft aan het individu en particulier initiatief, zonder betutteling van de overheid. Maar de VVD is ook die partij die ons sociale stelsel betaalbaar wil houden zodat mensen die het echt nodig hebben kunnen vertrouwen op een vangnet.

Ik vind het belangrijk dat mensen en organisaties betrokken zijn bij de gemeente, samen maken wij er een mooie gemeente van waar het prettig wonen is. Het is belangrijk dat iedereen zijn zegje kan doen richting de politiek, ook als het misschien niet de mening van de VVD ik zal mensen altijd helpen om hun mening op een goede manier te kunnen verwoorden richting de politiek. Dat is democratie en dat is echt liberaal!

Een Hellevoetsluis waar het prettig wonen, leven en werken is. Gewoon doen!