Monique Hamstra

Raadslid

Ik ben Monique Hamstra, ruim 17 jaar woonachtig in Oostvoorne met mijn partner en onze dochter van 14. Ik vind onze gemeente een heerlijke gemeente om in te wonen en om onze dochter in op te laten groeien. Als consultant financiële dienstverlening ben ik hier komen wonen toen ik werkte bij Robeco, de Rotterdamse vermogensbeheerder. Gezien de reisafstand twijfelde ik erg maar mijn partner heeft mij overgehaald hier te komen wonen met de woorden, “zie het als investering”.  Een term die ik natuurlijk begreep en die uiteindelijk zeer toepasselijk is voor het wonen in onze gemeente. Een gemeente met goede faciliteiten midden in de natuur met het bos en het strand om de hoek. Ik vind het heerlijk om hier te wandelen, fietsen en te zijn. Het is echt ons thuis geworden.

Al langere tijd ben ik politiek geïnteresseerd maar vanuit mijn bestuursfunctie bij de hockeyvereniging wilde ik geen politieke kleur laten zien. Deze bestuursfunctie heb ik enige tijd geleden neergelegd en daarom zie ik nu mogelijkheden mijn maatschappelijke betrokkenheid ook politiek vorm te geven. Ik heb voor de VVD gekozen omdat ik het belangrijk vind dat naast de lokale betrokkenheid je terug kan vallen op een breed en professioneel landelijk netwerk. Bovendien ondersteun ik de liberale grondbeginselen; vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid van harte.

Hoewel niet veel Westvoornse inwoners lokale politieke ambities hebben wil men wel graag ondersteuning bieden. De beoogde setting van de fractie met fractie ondersteuners en proactieve leden die willen adviseren zorgt voor een samenwerking met een breed draagvlak teneinde een optimale politieke uitvoering van de wensen van de inwoners van Westvoorne te realiseren. Hier zal ik mij graag voor inzetten!